0123

Shkolla e mesme Sezai Surroi - Bujanoc

Në shkollën tonë u organizua seminar dy ditorë për personelin arsimor

seminari3 

Ne shkollë u organizua seminar dy ditorë me temën: "Metodat dhe teknikat e notimit të bazuara në kriteriume". Seminari u mbajt më 04-05.02.2016 në lokalet e shkollës, ku e përcollën 31 arsimtarë.

Të gjithë pjesëmarrësit u pajisën me çertifikata dhe u vlerësuan me 16 pikë.

Së shpejti pritet të organizohet seminari i njejtë edhe për grupin tjetër të arsimtarëve.

Vlenë të ceket se është viti i dytë me radhë që bëhet organizimi i mbajtjes së seminareve në shkollë. Shpresojmë se një praktikë e tillë të vazhdojë edhe në të ardhmen, në mënyrë që secili arsimtar dhe bashkëpunëtor professional të sigurojë numrin e mjaftueshëm të pikëve të nevojshme, të parapara me rregulloren për aftësimin professional, për të ruajtur licencën e punës.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

LAJMËRIM -25.01.2016

Lajmërohen nxënësit dhe punëtorët e shkollës se më 27.01.2016 (e mërkurë) do te jetë ditë pune, por jo edhe ditë mësimi. Në shkollë organozohen aktivitete të ndryshme jashtëmësimore (në ditar evidentohet: Dita e Shën Savës)

Gjysmëvjetori i parë mbaron më 29.01.2016 (e premte është ditë mësimi).

Gjysmëvjetori i dytë fillon më 17.02.2016 (e mërkurë është ditë mësimi).

Ndërrimin e paraditës e vijojnë nxënësit e viteve të para dhe të katërta si dhe 3-13, ndërsa vitet e dyta dhe të treta mësimin e vijojnë në ndërrimin e pasditës.

Mbledhjet e këshillave profesionale (aktiveve), veç tjerash, duhet të bëjnë verifikimin e pyetjeve për lëndët zgjedhore si dhe temave të maturës dhe atyre përfundimtare, ku në bazë të të dhënave formohen komisionet për mbrojtjen e temave të maturës dhe atyre përfundimtare.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Një grup i nxënësve të shkollës e mesme “Sezai Surroi” ,të udhëhequr nga profesori i lëndës së ndërmarrësisë Bujar Mustafa fitojn vendin e parë

bujariNë projektit "E ardhmja mundet të ndryshohet" të cilin e realizon Ministria e Rinisë dhe Sportit e Serbisë ku në mesin e 21 shkollave pjesmarrëse ishte edhe shkolla e mesme "Sezai Surroi" në Bujanoc ku u përfaqësua nga një grup i shkëlqyer nxënësish të udhëhequr nga profesori i lëndës së ndërmarrësisë Bujar Mustafa, arritën që pas prezantimit të tyre të kthehen nga qyteti i Leskocit me shpërblimin e vendit të parë nga të gjitha shkollat garuese.Këtë sukses e dëshmoi me talënt nxënësja Qëndresa Ebibi për të cilën kjo fitore ishte një befasi por njëkohësisht edhe një motiv për të vazhduar edhe mëtej drejt suksesit. "Nuk do të ndalemi me këtë, ne do të synojmë edhe suksese më të mëdha sepse kemi kapacitet dhe përkrahje sikurse nga mësimdhënësit poashtu edhe nga drejtoria e shkollës, dhe kjo na bënë edhe më të avancuar në garimet e mëtutjeshme" tha Qëndresa. Ndërkaq për rolin e këtij angazhimi në detaje sqaroi udhëheqësi i grupit të nxënësve Bujar Mustafa i cili tha se, kjo është një mundësi e mirë pasi që arritëm për të vazhduar në garën më të madhe finale e cila do të mbahet në kryeqytetin e Serbisë dhe besoj që do të dëshmojmë edhe mëtej që në brendësin e shkollës tonë ka një rini të shëndosh dhe aktive.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Ndarja e diplomave në mënyre solemne për vitin shkollor 2014/2015‏

NdarjaeDiplomave2015

Diplomoi gjenerata e 45 e maturantëve në shkollën e mesme "Sezai Surroi" në Bujanoc

    Pas nje vijimi katër vjeçar, përkatësisht trevjeçar, sot ( 19,06,2015) është bërë ndarja solemne e diplpmave gjeneratës së 45 të maturantëve të shkollës së mesme "Sezai Surroi" në Bujanoc.

Nga gjithësejt 301 maturantë me shkallë të katërt të pesë drejtimeve (gjimnazi i përgjithshëm, ekonomia, makineria, elektroteknika dhe mjekësia) dhe 39 maturantëve me shkallë të tretë të tri drejtimeve (tregtia, makineria dhe elektroteknika), me diploma u pajisën 249 maturantë me shkallë të katërt dhe 29 maturantë me shkallë të tretë.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Ekskursioni 2014/2015

Ekskursioni realizohet nga 30.05.2015 deri me 04.06.2015, në qytetin e Durrësit.

Nisja nga Bujanoci bëhet në ora 05:40 nga oborri i shkollës.

Relacioni eshte Bujanoc-Prizren-Durrës. Në qytetin e Durrësit parashihet te arrihet rreth ora 18:00.

Ditën e dytë vizitohet qyteti i vjetër i Durrësit dhe vendet historike të tij.

Ditën e tretë vizitohet qyteti i Krujës, ku kemi rastin të vizitojmë muzeun historik ''Gjergj Kastrioti-Skënderbeu''. Harxhimet e hyrjes ne muze i paguan ofertuesi.

Ditën e katërt vizitohet Tirana dhe vende të rëndësishme të kryeqytetit shqiptar.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Vizitë e komisionit për Arsim dhe Informim i parlamentarëve shqiptarë në Bujanoc

deputeteshqip1

 Komision iParlamentar për Arsim dhe Informim i Parlamentit të Shqipërisë, i udhëhequr nga Alfred Peza, gjatëvizitës zyrtare Luginës së Preshevë svizitoi edhe shkollën e mesme "SezaiSurroi", ku u prit nga nxënësit, personel iarsimor dhe drejtori i shkollës ZejniFejzullahu.Me këtë rast drejtoria injoftoi me gjendjen dhe kushtet në shkollë, duke potencuar se shkollat e mesme në Luginë, edhe pse mësimi zhvillohet në gjuhën shqipe, punojnë pa tekste shkollore në gjuhënshqipe.

 Pasta jdelegacioni nga Shqipëria vizitoi bibliotekën e shkollës, kabinet edhe nxënësit, ku u njoftuan me kushtet në të cilat mësojnë ata.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Talentët e shkollës së mesme “Sezai Surroi”

Talentet1Audicioni i V "Talenti i luginës" Preshevë, ku në këtë aktivitet shkolla e mesme "Sezai Surroi" ka treguar se posedon talentë të lëmive të ndryshe.Talentët u vlersuan me paraqitjen e tyre, sidomos në këndim. Qëndresa Rexhepi u shpall fituese e audicionit me paraqitjen e saj mbresëlënëse.Po ashtu Auron Imeri dhe Flakron Mehmeti, me paraqitjen e tyre artistike, u vlerësuan me vendin e 3-të.

Talentet2

Gjithashtu dhe çmimi "Talenti që premton" dhe "Recitimi artistik" i takoi nxënsëve të shkollës sonë. Pjesëmarrësëve edhe pse nuk i'u premtoi koha, falë taletit të tyre, ata shkelqyen në audicion.

Pjesëmarrësit e shkollës sonë: Qëndresa Rexhepi, Auron Imeri, Flakron Mehmeti, Shukrije Asllani Shkurte Imeri, Enise Imeri, Arita Azizi

Powered by Web Agency

Agjenda e organizimit te mbrëmjes së maturës 2015

Mbrëmja e maturës për nxënësit e shkollës se mesme "Sezai Surroi" mbahet më 12.06.2015, në restorantin "5 Yjet" në Bujanoc.

Në ora 18:00 maturantët fillojnë shoqërimin me familjarët në hapësirën e oborrit të shkollës së mesme,

Në ora 19:40 maturantët në mënyrë të organizuar hyjnë në restorant,

Në ora 20:00 fillon festimi i mbrëmjes së maturës,

Rreth orës 21 drejtori dhe profesorët marrin fjalën përshëndetëse,

Rreth orës 22:30 nxënësit japin prezentim përmes skeçeve

Darka në ora 23

Rreth orës 24 ndahen mirënjohjet për nxënësit e dalluar,

Ora 03:00 planifikohet përfundimi i programit të mbrëmjes së maturës.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Dita e shkollës së mesme Sezai Surroi

dita eshkolles 22Bujanoc, 9 maj - Me një sërë aktivitetesh dhe manifestime të ndryshme kulturo-artistike të organizuara nga mësimdhënësit e nxënësit e kësaj vatre arsimore, të premten, në Shtëpinë e Kulturës është shënuar Dita e shkollës së mesme "Sezai Surroi" në Bujanoc.

Në shënimin e kësaj dite të vatrës së diturisë së kësaj komune, ishin të pranishëm edhe përfaqësuesit institucionalë të kësaj komune të prirë nga prefekti i saj, Nagip Arifi, kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve të Luginës, Jonuz Musliu, njëherësh dhe kryetar i asamblesë komunale, përfaqësuesi i OSCE-së, veteranë të arsimit, përfaqësues fetarë dhe drejtorë të shkollave, si dhe mësimdhënës dhe nxënës të shkollave fillore dhe të mesme të komunës sonë.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Page 1 of 3