0123

Hapja e kabinetit filologjik

  • PDF

kabinetifilologjik2

Më datën 13.11.2013 ditë e mërkurë në shkollën e mesme " Sezai Surroi '' në Bujanoc është bërë inaugurimi I kabinetit folologjik .Shkolla jonë që nga kjo datë ka në dispozicion edhe kabinetin e gjuheve të huaja, që atyre ju ofron kushte shumë më të mira për të përvetësuar si gjuhën sërbe ashtu edhe gjuhë tjera 

kabinetifilologjik1

   Në fillim musafiret i priti drejtori i shkollës Zejni Fejzullahu dhe i njoftoi me historikun dhe kushtet në shkollë. Drejtori falemenderoi zëvendës shefen e e misionit të OSBE-së Paula Thiede per organizimin e projektit, ndërsa ambasadorin për ndarjen e mjeteve për kabinetin filologjik.


 

     Kabineti i gjuhëve të huaja është dhuruar falë donacionit te qeverisë gjermane dhe komunës së Bujanocit . Për ta inaugoruar këtë kabinet filolgjik , sot në shkollë ishin prezent ambasadori gjerman në Sërbi Heinz Wilhelm, zëvendës shefja e misionit të OSBE-së Paula Thiede , kryeteri i komunës së Bujanocit zotëri Nagip Arifi , përfaqësues nga Minisria e arsimit , kryetari i trupit koordinues si dhe kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar.

Ambasadori i Gjermanisë në Beograd Heinz Wilhelm ka mirëpritur realizimin e projektit të cilin e finanson shteti i tij .

kabinetifilologjik3

  Ambasadori gjerman Wilhelm për këtë u shpreh : Jam shumë i lumter që sot po hapim këtë laborator të gjuhëve dhe që i përdorin këto pajisje në këtë kabinet. Unë personalisht kamë nevojë peë një laborator të tillë sepse nuk e di as gjuhën shqipe e as gjuhen sërbe , ndoshta gjatë qendrimit tim këtu për disa ditë , do ta shfritzoja këtë kabinet për ta mësuar ndonjërën nga këto gjuhë .

Sot kemi kënaqësinë që e bëjmë inaugurimin solemn te kabinetit folologjik në këtë shkollë. Shpresoj që këtë kabinet ta përdorini sa më mirë të mësoni gjuhët e huaja . Njeriu vlenë sa gjuhe te huaja dimë , u shpreh krytari I komunes , zotëri Nagip Arifi .gjuhëve dhe që i përdorin këto pajisje në këtë kabinet. Unë personalisht kamë nevojë peë një laborator të tillë sepse nuk e di as gjuhën shqipe e as gjuhen sërbe , ndoshta gjatë qendrimit tim këtu për disa ditë , do ta shfritzoja këtë kabinet për ta mësuar ndonjërën nga këto gjuhë . Atë ditë drejtori i shkollës Zejni Fejzullahu ju ndahu nga nje mirënjohje ambasadorit gjerman Heinz Wilhelm, zëvendësë shefes së mësionit të OSBE-së Paula Thiede dhe kryetarit të komunës Nagip Arifit.

Qeveria gjermane për këtë projekt ka ndarë donacion më vlerë prej 1.347.700.00 dinarë , ndërsa komuna e Bujanocit ka investuar për inventarin në shumë prej 258.120.00 dinarë. Musafiret u ndanë shumë të knaqur me rezultatet e arritura dhe ambijentin e shkollës

 Shënoi  :Fatjeta Azizi nxënëse  e paralelës 4-4

Powered by Web Agency
Share
Last Updated on Friday, 19 December 2014 23:36