0123

Shkolla e mesme Sezai Surroi - Bujanoc

Me ftesë të presidentit të Republikës së Shqipërisë , një gupë nxënësish dhe arsimtarë vizituan shtetin shqiptar

Vizita Shqiperi 1Me ftesë të presidentit të Rëpublikës së Shqipërisë, shkëlqesisë së Tij z. Bujar Nishani, një gupë nxënësish dhe arsimtarë, vizituan shtetin shqiptar më 08-10.04.2016.

Pas vizitave të vendeve me rëndësi të veçantë historike, arkeologjike etj, patëm rastin të vizitojmë presidencën e shtetit shqiptar. Pritja e presidentit Nishani ishte shumë bujare, i cili na njoftoi me gjendjen e situatës momentale në Shqipëri dhe rajon. Ishte detajisht i njohur me problemet e shqiptarëve në Luginë.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

U organizua seminar dyditor për grupin e dytë të arsimtarëve

seminari2-2Ne shkollën e mesme më 19 dhe 20.03.2016 u organizua seminar dyditor me temën: "Metodat dhe teknikat e notimit të bazuara në kriteriume". Të gjithë pjesëmarrësit u pajisën me çertifikata dhe u vlerësuan me 16 pikë. Vlenë të ceket se ky është seminari i dytë i organizuar në shkollë, të cilin e ndoqën 29 arsimtarë.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Festë me rastin e “7 Marsit” ditës së mësuesit

7-marsi1Me rastin e "7 Marsit" ditës së mësuesit, u organizua program kulturor për arsimdashësit e Komunës së Bujanocit.

Programin e organizoi shkolla e mesme, i cili u mbajt në sallën e vogël të Shtepisë së Kulturës në Bujanoc.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Në shkollën tonë u organizua seminar dy ditorë për personelin arsimor

seminari3 

Ne shkollë u organizua seminar dy ditorë me temën: "Metodat dhe teknikat e notimit të bazuara në kriteriume". Seminari u mbajt më 04-05.02.2016 në lokalet e shkollës, ku e përcollën 31 arsimtarë.

Të gjithë pjesëmarrësit u pajisën me çertifikata dhe u vlerësuan me 16 pikë.

Së shpejti pritet të organizohet seminari i njejtë edhe për grupin tjetër të arsimtarëve.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Një grup i nxënësve të shkollës e mesme “Sezai Surroi” ,të udhëhequr nga profesori i lëndës së ndërmarrësisë Bujar Mustafa fitojn vendin e parë

bujariNë projektit "E ardhmja mundet të ndryshohet" të cilin e realizon Ministria e Rinisë dhe Sportit e Serbisë ku në mesin e 21 shkollave pjesmarrëse ishte edhe shkolla e mesme "Sezai Surroi" në Bujanoc ku u përfaqësua nga një grup i shkëlqyer nxënësish të udhëhequr nga profesori i lëndës së ndërmarrësisë Bujar Mustafa, arritën që pas prezantimit të tyre të kthehen nga qyteti i Leskocit me shpërblimin e vendit të parë nga të gjitha shkollat garuese.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Nxënësit e shkollës realizuan një aksion në qytet

aksioni1Më datë 29 mars një grup i nxënësve të shkollës së mesme Sezai Surroi së bashku me mësimdhënësin e lëndës edukatë qytetare Feston Asani, realizuan një aksion në qytet përmes një pyetsori i cili kishte për qëllim në ngritjen e vetëdijes së qytetarëve lidhur me stereotipet, paragjykimet dhe diskriminimin.

Fakti që jetojmë në një qytet ku jetojnë tre nacionalitete të ndryshme si shqipëtarë, serbë dhe romë, shoqë Pyetsori ishte përgatitur nga vet nxënësit në bashkpunim me mësimdhënësin e lëndës, cdo pyetsorë përbëhet nga disa pyetje në lidhje me këto veti negative në shoqërin tonë.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

“8 Marsi” në shkollën tonë

8marsi2016

Me rastin e "8 Marsit", ditës së gruas, drejtoria e shkollës dhe sindikati organizuan koktoj rasti, ku të pranishme ishin punëtoret e shkollës.

Me këtë rast pas urimeve të përzemërta nga drejtori i shkollës Zejni Fejzullahu dhe nga kryetari i sindikatit profesor Hisen Saqipi, punëtoreve të shkollës iu ndanë dhurata simbolike.

Ishte kënaqësi të bisedosh me punëtoret e shkollës për një ditë të vešantë të nënave tona.

Respekt për femrën, bartëse kryesore e shoqërisë.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Profesorët e Universitetit Ndërkombëtar të Strugës vizituan shkollën

UNS1Sot (03.03.2016) shkollën e mesme e vizitoi një delegacion i Universitetit Ndërkombëtar të Strugës në përbërje Prof. Dr. Armen Kadriu, Prof. Dr. Muhamed Jusufi dhe Prof. Dr. Guximtar Rushani.

Musafirët u pritën nga drejtori i shkollës Zejni Fejzullahu, i cili të pranishmit i njoftoi me historikun e shkollës, të arriturat e saj dhe problemet me të cilat ballafaqohemi.

Në shoqërim të musafirëve ishte edhe kryeshefi për shërbime publike dhe veprimtari shoqërore Bajram Fejzullahu.Musafirët patën rastin të bisedojnë me maturantët dhe i njoftuan ata me kushtet e studimeve në Universitet.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Vizitë e komisionit për Arsim dhe Informim i parlamentarëve shqiptarë në Bujanoc

deputeteshqip1

 Komision iParlamentar për Arsim dhe Informim i Parlamentit të Shqipërisë, i udhëhequr nga Alfred Peza, gjatëvizitës zyrtare Luginës së Preshevë svizitoi edhe shkollën e mesme "SezaiSurroi", ku u prit nga nxënësit, personel iarsimor dhe drejtori i shkollës ZejniFejzullahu.Me këtë rast drejtoria injoftoi me gjendjen dhe kushtet në shkollë, duke potencuar se shkollat e mesme në Luginë, edhe pse mësimi zhvillohet në gjuhën shqipe, punojnë pa tekste shkollore në gjuhënshqipe.

 Pasta jdelegacioni nga Shqipëria vizitoi bibliotekën e shkollës, kabinet edhe nxënësit, ku u njoftuan me kushtet në të cilat mësojnë ata.

Powered by Web Agency
Lexo më shumë...

Talentët e shkollës së mesme “Sezai Surroi”

Talentet1Audicioni i V "Talenti i luginës" Preshevë, ku në këtë aktivitet shkolla e mesme "Sezai Surroi" ka treguar se posedon talentë të lëmive të ndryshe.Talentët u vlersuan me paraqitjen e tyre, sidomos në këndim. Qëndresa Rexhepi u shpall fituese e audicionit me paraqitjen e saj mbresëlënëse.Po ashtu Auron Imeri dhe Flakron Mehmeti, me paraqitjen e tyre artistike, u vlerësuan me vendin e 3-të.

Talentet2

Gjithashtu dhe çmimi "Talenti që premton" dhe "Recitimi artistik" i takoi nxënsëve të shkollës sonë. Pjesëmarrësëve edhe pse nuk i'u premtoi koha, falë taletit të tyre, ata shkelqyen në audicion.

Pjesëmarrësit e shkollës sonë: Qëndresa Rexhepi, Auron Imeri, Flakron Mehmeti, Shukrije Asllani Shkurte Imeri, Enise Imeri, Arita Azizi

Powered by Web Agency

Page 2 of 4